Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ: King's - Café Lounge Bar





Νέα χρονιά, νέα μυαλά, 
φρέσκιες ιδέες, 
ανανεωμένη διάθεση!

Μπορεί να έχετε καιρό να ακούσετε νέα μου.....όχι δεν σας ξέχασα αλλά ούτε σας παραμέλησα, διακοπές δεν έκανα......οπότε κάτι καλό σας ετοίμαζα...!!!
Είμαι εδώ και πάλι με άφθονο υλικό για τον καινούριο χρόνο, ανεβασμένη διάθεση και δεν σας κρύβω..... ότι χαίρομαι ιδιαιτέρως που επανήλθα!

Πρώτο άρθρο της χρονιάς είναι το ανακαινισμένο καφέ μπαρ στο κεντρικότερο σημείο της Θεσσαλονίκης.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Μητροπόλεως & Κούσκουρα γωνία, σε αυτό το υπέροχο νεοκλασσικό κτίριο, συναντάμε από 'δω και στο εξής το king's cafe lounge bar. Ένας χώρος που άρχισε ήδη να γίνεται στέκι πολλών εκλεκτών Θεσσαλονικιών. 




O νέος χώρος μελετήθηκε μεθοδικά και κατασκευάστηκε επιμελώς από το γραφείο μας σε 1,5 περίπου μήνα θέλοντας να δώσουμε στο χώρο μία διαφορετική αισθητική η οποία απουσίαζε από το κέντρο της Θεσσαλονίκης.



Οι εργασίες για την κατασκευή του νεόυ χώρου δεν ήταν εύκολες αφού η μεγαλύτερη δυσκολία αντιμετωπίστηκε στον πολύ περιορισμένο εσωτερικό χώρο των μόλις 35 τ.μ., στον οποίο έπρεπε να κινηθούν και να δουλεύουν τα συνεργεία συγχρόνως. Με υπομονή και επιμονή όμως για το καλύτερο αποτέλεσμα ο στόχος επιτεύχθηκε χάρη στην άψογη συνεργασία των συνεργείων μας και τη συνεχή επίβλεψη των μηχανικών.



Έτσι έμοιαζε ό χώρος πριν:


Εξωτερική άποψη καταστήματος πριν την ανακαίνιση.
































Εσωτερική άποψη καταστήματος πριν την ανακαίνιση.


Οι ιδέες για το πως θα σχεδιαστεί το έργο ήταν πολλές, όλες όμως συνέκλιναν σε μία βασική πρόταση χωροθέτησης αυτού:
α) Το μπαρ σε θέση που να εντυπωσιάζει από έξω,
β) η είσοδος του καταστήματος πλαγίως στο προβλεπόμενο άνοιγμά της και

γ) όλα τα υπόλοιπα ανοίγματα / είσοδοι του καταστήματος ελεύθερα να καλοσωρίζουν τον κόσμο.


Αρχή του σχεδιασμού στάθηκε η οροφή του καταστήματος της οποίας το βασικό τμήμα ήταν μόλις 25 τ.μ.. Αυτός ο μικρός περιορισμός "σήμανε" κατευθείαν την ιδέα για τον σχεδιασμό μίας ενιαίας άνοψης που παράλληλα με τον πλάγιο καθρέφτη θα λειτουργούσε ως "τρικ" για τον διπλασιασμό ολόκληρου του εσωτερικού χώρου δίνοντας βάθος σε αυτόν.


 
Εκμεταλλευόμενοι λοιπόν το ύψος του χώρου έγινε ένα φωτιστικό ειδικής κατασκευής χρησιμοποιώντας τις απλές γραμμές του καννάβου και την ελαφριά σύσταση του αλουμινίου για να κατασκευαστεί το σήμα κατατεθέν του καταστήματος. Η ειδική κατασκευή της οροφής συνδέεται άμεσα με την ονομασία του καταστήματος (king's) και συμβολίζει το στέμμα του βασιλιά. 

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στο έργο αυτό είναι υλικά φυσικά, ανθεκτικά, διαχρονικά, έχοντας το καθένα τη δική του θέση και σημασία μέσα στο χώρο. 

Επόμενο αγαπημένο στοιχείο του μαγαζιού που επιλέχθηκε ύστερα από σοβαρή αναζήτηση είναι το φυσικό, δρύινο δάπεδό του. Πολλοί θα πιστεύετε ότι σε έναν τέτοιο χώρο αυτό το δάπεδο καταστρέφεται....... 

..........εγώ από την άλλη υποστηρίζω ότι αυτό το εντυπωσιακό και κλασσάτο δάπεδο του king's, αποτυπώνει καθημερινά στα σανίδια του την ιστορία του μαγαζιού, χαράσσοντας τις κινήσεις των προσώπων που διασκεδάζουν μέσα σε αυτό. 





Εντυπωσιακό εφέ αντανάκλασης της επιγραφής king's πάνω στο δάπεδο.


Όνυχας!


Αχ, αυτός ο ευαίσθητος όνυχας!!!
Ένα υλικό καθόλου καινούριο, μα τόοοσο αγαπημένο και διαχρονικό.....
Πολυτελές αλλά καθόλου προκλητικό.....  Φωτίζοντάς το, στο κεντρικό μπαρ και την σκάλα, ανακαλύπτουμε την φυσική σύστασή του, και αυτό
??? Μας χαρίζει ανιδιοτελώς ζεστασιά μέσα από τις μελί ανταύγιες του.


Στόχος μας ήταν να υπάρχει ένα τέτοιο στοιχείο στο κεντρικότερο καφέ μπαρ της πόλης χαρίζοντας στους περαστικούς μία εφήμερη καθημερινή γοητεία.


































Δεν θα μπορούσα να παραλείψω, ως βασικό στοιχείο του έργου, την κεντρική κυκλική κολώνα που μετατρέποντάς την σε ένα σύγχρονο βιομηχανικό κίονα από εμφανές σκυρόδεμα και χρυσαφί ραβδώσεις "επιβάλλεται" με τον δικό της τρόπο μέσα στον χώρο.





































Τέλος στο μπάνιο του καταστήματος εφαρμόστηκε εξ ολοκλήρου η μέθοδος της πατητής τσιμεντοκονίας. Το αποτέλεσμα?
 

Απλό, λιτό, απέριττο KAI πολύ εντυπωσιακό!!!


Προχώλ στις τουαλέτες του king's.


Υ.Γ. Το κατάστημα βρίσκεται στη γωνία των οδών Μητροπόλεως & Κούσκουρα 2, στο κέντρο της  Θεσσαλονίκης και αξίζει πραγματικά να το επισκεφτείτε και να το θαυμάσετε από κοντά.



Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθείσετε βίντεο από τα εγκαίνια του καταστήματος:



Για νέα μπορείτε να ενημερώνεστε στην σελίδα:
FB king's : https://www.facebook.com/pages/KINGs-cafe-bar/527659010650887?ref=hl



Από εμένα....
Καλή χρονιά με τις θερμότερες ευχές για όλους σας!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου