Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟ ΚΑΙ ΠΛΑΤΗ ΚΟΥΖΙΝΑΣ


Ερώτηση αναγνώστριας:

ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΏ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟ ΕΞΗΣ:
ΤΙ ΧΡΩΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΓΚΟΣ ΑΠΟ ΤΕΧΝΟΓΡΑΝΙΤΗ ΣΕ ΚΟΥΖΙΝΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΥΚΗ (ΟΧΙ ΛΑΚΑ) ΚΑΙ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ "ΝΕΡΑ" ΤΟΥ ΞΥΛΟΥ ΣΕ ΧΡΩΜ ΓΚΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΝΤΟΥΛΑΠΙΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΑΛΙΝΑ ,ΒΑΜΜΕΝΑ, ΣΕ ΧΡΩΜΑ ΓΛΥΚΟ ΛΑΔΟΚΙΤΡΙΝΟ?ΤΟ ΠΑΤΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΧΡΩΜΑ ΤΣΙΜΕΝΤΙ. ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ΚΟΥΤΕΛΟ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΘΑ ΜΠΕΙ ΠΛΑΚΑΚΙ..ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΠΛΑΚΙΔΙΟΥ? ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩ Ν ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΑΣ ΣΑΣ!


ΧΡΥΣΑ


---------------------------------------------------------------------------------------

Aπάντηση:
Αγαπητή Χρύσα,

την επιλογή κουζίνας που έκανες σύμφωνα με την περιγραφή σου θα την χαρακτήριζα ‘’mix & match”. Δηλαδή συνδιασμός δύο διαφορετικών στυλ, αφού η λευκή πατίνα με τα γκρι νερά είναι πιο κλασσικό στυλ που παραπέμπει δε γαλλικό ¨country style¨ ενώ τα γυάλινα χρωματιστά ντουλάπια είναι κάτι σύγχρονο και μοντέρνο.
Έτσι και οι λύσεις που θα σου προτείνω θα είναι συνδιασμός των δύο αυτών στυλ.

Επιπλέον δε θα πρέπει να σε δυσαρεστεί το γεγονός ότι στην πλάτη της κουζίνας θα τοποθετηθούν πλακίδια, αφού υπάρχουν εξαιρετικές λύσεις και προτάσεις χρησιμοποιώντας τα! Ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων για όλα τα γούστα. Το κάθε υλικό έχει την ιστορία και την μαγεία του. Έχοντας έμπνευση ο αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων θα δώσει ένα μοναδικό αποτέλεσμα σύμφωνα με τα δεδομένα που έχει. 






Εικ. 1                                                Πρόταση Α
Σαν πρώτη πρόταση προτείνω αγαπημένα παραδοσιακά κεραμικά πλακίδια σε patchwork διάταξη, τα οποία είναι πολύ μόδα αλλά και διαχρονικά συγχρόνως (Εικ. 1). Είναι μία ιδανική λύση που συνδιάζει καλόγουστα το μοντέρνο με το παραδοσιακό, ακριβώς για την περίπτωσή σου. Σε αυτή τη λύση ο τεχνογρανίτης πάγκος που θα ταίριαζε είναι σε σκούρο τόνο του γκρι (Εικ. 2). 



 
Εικ. 2





Εικ. 3                                          Πρόταση Β


Σαν δεύτερη επιλογή σου προτείνω πλακάκι γκρι ορθογώνιο τοποθετημένο σαν το «παραδοσιακό» τουβλάκι (Εικ. 3). Μία επιλογή που παραπέμπει σε πιο βιομηχανικό στυλ, ωστόσο ταιριάζει κι αυτό αρκετά καλά. Να προσθέσω ότι αντί για πλακάκι θα μπορούσε να είναι και τουβλάκι επένδυση σε αυτόν τον χρωματισμό ή ακόμα και κάποια φυσική ψηφίδα. Εάν επιλέξεις αυτή τη λύση ο τεχνογρανίτης που ταιριάζει είναι λευκός, είτε με απαλή (Εικ.4) είτε με πιο έντονη (Εικ. 5) κρυσταλλική σύνθεση.




                                                                     Εικ. 4                Εικ. 5










Οι επιλογές είναι πολλές….. Η τελική απόφαση δική σου! 
Καλή επιτυχία!!!

Αναστασία Καραβασίλη
Msc Interior Designer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου